Hal(marha,csirke,tofu)"saláta"

2013-11-20

sponsored links

Hal"saláta" pontosabban pácolt hering, mert most ez a fõ komponens. Lehetne ezen kívül még: maradékgrillcsirke"saláta", vagy maradékmarhahús"saláta", vagy húsmentesen, tofu"saláta". Azért "saláta", mert csak egymásra tettem az alábbi komponenseket és lett belõle ez a valami, ami nagyon egészséges, sok- sok zöldséggel és fehérjével. Én most éppen  "diétázom" ami azt jelenti, hogy a heti fix 2-3 burger adagomat lejjebb adom, vagyis próbálom és minél több zöldséget és minél kevesebb finomított szénhidrátot eszem. Mivel ebben az ételben az ízekben sincs hiány és egyáltalán nem unalmas, ezért tökételes, ha a diétázó épp egy finom vacsira vágyik.

Hal"saláta" 

Hozzávalók  (ebbõl három "kosárka" készült):

- 3 darab félbe vágott pácolt hering ( itt jön az, hogy ki, mit szeret : sültcsirke, tofu, marha, bármi.)
- 6 levél jégsaláta
- 3db hónapos retek
- 3 evõkanál zsírszegény túró
- 1/2 avokádó
- kb 10dkg sajt ( itt is rátok van bízva, én az aldis ananászos sajtkorongot tettem bele, mert az volt otthon,de választhattok bármilyet)
- 6 darab koktélparadicsom félbe vágva
- 2 tojás
- friss zöldfûszerek
- fél citrom leve

Elõkészületek:

A halakat félbe vágtam, a jégsaláta leveleit megmostam és letörölgettem, a retket felkarikáztam, az avokádót feldaraboltam, a tojásokat keményre fõztem és elfeleztem a koktélparadicsomokat.


Elkészítés:

És most jön a "varázslat". Egymásra tettem két saláta levelet, rákentem a zsírszegény túrót, ráhalmoztam a zöldségeket, a sajtot és a halat, majd meglocsoltam a citromlével. A végén került rá a tojáskarika.


Megjegyzés 1: 

Az avokádót úgy a legkönnyebb megtisztítani,hogy hosszában késsel félbe vágod, csavarsz rajta egyet és szétnyitod. Ekkor az egyik felében lesz a mag, - amit akár ki is csíráztathatsz és lesz egy saját kis avokádó növényed-, ezt ki kell szedni belõle, ezután egy evõkanállal könnyen a héja mentén ki tudod kanalazni a húsát és már lehet is szeletelni. Nem lesz zsíros és csúszós semmi. :)


Megjegyzés 2:

Természetesen, ha a hal egyben van és nincs megtisztítva, akkor a gerincét  és az uszonyát is el kell távolítani.


Jó étvágyat hozzá!

@Jucus




Folytats a blogon ... kitchen-chicks.blogspot.com/2013/11/h...

sponsored links

Keres?s